top of page

Missie.
Visie.

twist_geel.png

Froep is Froep, simpel maar ook veel belangrijks tegelijkertijd. Lees onze missie & visie.

20210628_115310.jpg
20210628_114617.jpg

Innovatief ondernemen met sociale tewerkstelling

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met resten, wat betekent dat de keuken vernieuwend omgaat met de onvoorspelbare toelevering van de grondstof. De verwerking tot snacks en soep gebeurt zoveel mogelijk à la minute en aan de hand van creatieve bewaar-, koel- en verwerkingstechnieken zoals originele recepten, smoothies, spreads, koekjes van gedroogd fruit, appel- en perensappen, fruitgebak,…

2

Circulair en duurzaam

Van het verzamelen van de producten tot het verwerken, verpakken en bedelen in de scholen, wordt gezocht naar de meest circulaire en duurzame oplossingen.

3

Dienstverlening binnen flankerend zorgbeleid in het onderwijs

Met Froep ondersteunen we scholen bij de actuele uitdagingen in hun zorgbeleid door in te zetten op gezond eten, laagdrempelige eetcultuur en -beleving, culturele identiteit (teeltsector en landschap) en klimaatgevoeligheid van onze jonge generaties.

4

Inclusief kinderarmoedebeleid

Froep is er voor alle kinderen op school, zonder onderscheid. Niet alleen voor de diegenen wiens ouders een bijdrage willen of kunnen betalen voor warme soep en fruit tijdens de middag. Op die manier garanderen we het recht van elk kind op een portie verse groenten en fruit, op een verbazend plezante manier aangebracht.

5

Op maat van het onderwijs

De communicatie over Froep naar het schoolteam, de kinderen en de ouders, alsook de organisatorische uitrol zoals de levering, de bedeling, de opruim, afwas van herbruikbare materialen en de kindvriendelijke bediening, wordt in overleg met en op maat van de school uitgewerkt. Zo wordt het schoolteam tijdens de middagpauze niet extra belast, en kan Froep een deel van de schoolprogrammatie verlichten.

bottom of page